Nyomasztó: tavaly 14 ezer eltűnt gyerek után nyomoztak

okt.25

Tavaly 14 ezer eltűnt gyereket keresett a rendőrség Magyarországon; a 2011-es eltűnések miatt elrendelt körözések közül jelenleg még 67 hatályos - közölte Szőgyényi Zoltán, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) bűnügyi elemző-értékelő főosztályának vezetője.

MTI - 2012. május 24.

Tavaly 17 ezer ember eltűnését regisztrálták, közülük 14 ezer volt a kiskorú - mondta Szőgyényi Zoltán az eltűnt gyermekek világnapja alkalmából tartott budapesti sajtótájékoztatón.

Hozzátette, hogy az eltűnések döntő részét - 85 százalékát - a gyermekvédelmi intézetekből való engedély nélküli távozások vagy az oda vissza nem érkezések teszik ki.

Hogy több lett az eltűnés mára, arról nem közöltek részletes adatot.

  • Ezen az oldalon „száraz” statisztikai adatok találhatók, azonban ezek mögött az adatok mögött szomorú, sokszor tragikus sorsok rejtőznek. A statisztikák segítségével rálátásunk lesz a probléma nagyságára, súlyára. Bár a magyar adatszolgáltatás sok tekintetben hiányos, gyakran nem is rendelkezünk nemzetközileg összehasonlítható adatokkal (pedig nagyon fontos lenne), mégis lényeges, hogy az, amit tudunk, láthatóvá tegyük.

  • 2011. július. 05.

    Orvosi ügyeletek
    Drogambulanciák
    Nemzeti Család-és Szociálpolitikai Intézet (SZMI) Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat
    Tanácsadó szervezetek

OGYEI © 2011