Linkajánló

júl.05

UNICEF honlapja a gyermekek védelméről
www.unicef.org/protection/index.html


Tények és adatok az Európai Unióról. Élet az Eu-ban, munkavállalás, oktatás, képzés, egészségügy, kultúra, nyelvek. Gyermekeknek rejtvények, kvízek, kamaszoknak tanulási lehetőségek, önkéntes mozgalmak, civil szerveződések, programismertetők.
europa.eu/quick-links/eu-kids/index_hu.htm


The European Network of Ombudspersons for Children (ENOC) Az európai gyermekjogi ombudsmanok szervezete non profit szervezet, mely a független gyermekjogi intézményeket fogja össze. Feladata hogy segítse az ENSZ gyermekjogi egyezményében meghatározott gyermekjogok megvalósítását és védelmét.
www.crin.org/enoc/


Child Rights Information Network egy világszerte működő hálózat, mely 2 227 szervezettel áll kapcsolatban. A szervezet elsősorban arra figyel, hogy a kormányok és társadalmak hogyan tekintenek a gyermekekre, hogyan valósulnak meg a gyermeki jogok.
www.crin.org/enoc/
European Network of Ombudspersons for Children /ENOC


Kanadai honlap: Childwelfare Information Gateway
Gyermekjóléti szolgálatban és más társszakmákban működő szakemberek számára nyújt információkat és egyéb segítséget, hogy erősítse a gyermekvédelmet és a családokat. A legkülönbözőbb témákkal foglalkozik: prevenció, gyermekbántalmazás, örökbefogadás, intézeti nevelés stb.
www.childwelfare.gov/can/


A Eurochild egy Európában működő nemzetközi szervezet, melynek célja a gyermekek és fiatalok életminőségének javítása. Tevékenységét az ENSZ gyermekjogi egyezményében foglalt elvek támasztják alá. Jelenleg 35 országból 135 civil szervezet csatlakozott hozzá.
www.eurochild.org/

 • Elismerve, hogy - bár a szülői magatartás a család magánügye - azt közügynek kell tekinteni, és minden szükséges intézkedést meg kell tenni a szülők támogatására és a pozitív szülői magatartáshoz szükséges feltételek megteremtésére.

 • 2011. július. 05.

  Gyermekjogokkal kapcsolatos hasznos linkek:
  • UNICEF
  • Tények és adatok az Európai Unióról
  • The European Network of Ombudspersons for Children (ENOC)
  • Child Rights Information Network
  • Childwelfare Information Gateway
  • Eurochild

   

OGYEI © 2011