Vásárolt ilyen IKEA-terméket? Vigye vissza, mert veszélyes!

máj.13

Az IKEA visszahívja a fúrás nélkül, rugós szerkezettel az ajtókerethez rögzíthető Patrull Klamma és Patrull Smidig biztonsági kapuit az esetleges leesés kockázata miatt. Ha lépcső tetejére szereljük, kieshetnek és a beléjük kapaszkodó gyerek legurulhat a lépcsőn. Vigye vissza, a pénzt is visszaadják!

Az IKEA felhívja azon vásárlóinak figyelmét, akik fúrás nélkül, rugós szerkezettel az ajtófélfához rögzíthető Patrull Klamma vagy Patrull Smidig biztonsági kaput vásároltak, hogy ezek a termékek nem alkalmasak a lépcső tetején történő használatra. A gyerekek távol tartására szolgáló ketrecajtó ugyanis könnyen kieshet és a belé kapaszkodó gyerek legurulhat a lépcsőn.

Az IKEA olyan esetekről szerzett ugyanis tudomást, amikor a fal és a biztonsági kapu rugós szerkezetének érintkezési pontja nem bizonyult kellően erősnek ahhoz, hogy a kaput megfelelő helyzetben tartsa, valamint esetenként az alsó fém szerelvény is meglazult. Amennyiben a biztonsági kapu a lépcső tetejéhez kerül rögzítésre, az növelheti a leesés esélyét és a sérülés kockázatát. Három esetről értesültek, ahol gyermekek sérültek meg amiatt, hogy leestek a lépcsőről. A Patrull Klamma vagy Patrull Smidig fúrás nélkül, rugós szerkezettel az ajtófélfához rögzíthető biztonsági kapuk azonban a legnagyobb biztonsággal használhatók szobák közötti ajtónyílásokban és lépcsők alján.

ikea
Forrás: hvg.hu, fotó: flowpr

Azok a vásárlók, akik meg szeretnék tartani és szobák közötti ajtónyílásokban és lépcsők alján tovább használni meglévő Patrull Klamma vagy Patrull Smidig biztonsági kapujukat, az IKEA áruházak vevőszolgálatán ingyenesen kérhetnek új, frissített használati útmutatót a meglévő biztonsági kapujukhoz és új figyelmeztető matricát, melyet a biztonsági kapura kell felragasztani.

Azok a vásárlók, akik vissza szeretnék vinni meglévő, 1510-es vagy annál régebbi dátumbélyegzővel ellátott Patrull Klamma vagy Patrull Smidig biztonsági kapujukat, azt bármelyik IKEA áruházban megtehetik, és visszakapják a termék teljes vételárát. Továbbá bármelyik Patrull biztonsági kapu meghosszabbító/kiegészítő eleme is visszavihető bármelyik IKEA áruházba, és a vásárló visszakapja annak teljes vételárát. A visszavételhez és a vételár visszaigényléséhez nem kell bemutatni a vásárlást igazoló nyugtát.

Forrás:  http://hvg.hu/kkv/20150512_Vasarolt_ilyen_Ikeatermeket_Vigye_vissza

  • A legtöbb európai országhoz hasonlóan egyéves életkor fölött Magyarországon is a külső halálokok következtében veszítjük el a legtöbb gyermek és fiatal életet.  A modern, motorizált társadalom nagyon sok veszélyt hordoz. A kamaszok között sokan a veszélyes helyzeteket kihívásnak tekintik, ami nem mindig jól sül el. A gyermekkori balesetek jelentős részében feltételezhető gondatlanság, elhanyagolás, szegénység. Ezen a területen is különösen fontos a megelőzés, a felvilágosítás.

  • 2011. július. 05.

    Balesetmegelőzés

    Ismeretes, hogy a fejlett társadalmakban a gyermekek leggyakrabban külső okok, balesetek következtében halnak meg.
    European Child Safety Alliance több mint 30 ország részvételével alakult szervezet, melynek célja, hogy a gyermekek biztonságát növelő programokat indítson el az Európai Bizottság támogatásával.

OGYEI © 2011