Tartsd életben! Újraélesztés egyszerűen és gyorsan

febr.13

Ments életet Balával! – csak a mellkas nyomásávalA Valami Amerika 2 szereplőivel együtt mi is hisszük, hogy a humor és a zene segít a laikus, egyszerűen és gyorsan megjegyezhető újraélesztési ismeretek elsajátításában. Van megoldás, ha esetleg számunkra is gondot okoz a szájon át való lélegeztetés, és hirtelen zavarunkban nem szeretnénk ilyen kontaktusba kerülni egy bajba jutott embertársunkkal. Az Országos Mentőszolgálat Alapítvány társadalmi ismeretterjesztő programjával célunk elérni, hogy javuljon az újraélesztési tudás és hajlandóság Magyarországon, a magyar iskolákban pedig legyen tananyag az újraélesztés.

 http://mentoalapitvany.hu/tartsd-elet...
 https://www.facebook.com/omszalapitvany

Készült a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Idegsebészeti Klinika
dr. Büki András M.D., Ph.D., D.Sc.
és
az Experimentális Oxyológiai Munkacsoport Dr. Vámos Zoltán és Dr. Cséplő Péter
valamint
a Magyar Idegsebészeti Szakmai Kollégium Tagozata Prof. Dr. Barzó Pál PhD, DSc. ajánlásával.

  • A legtöbb európai országhoz hasonlóan egyéves életkor fölött Magyarországon is a külső halálokok következtében veszítjük el a legtöbb gyermek és fiatal életet.  A modern, motorizált társadalom nagyon sok veszélyt hordoz. A kamaszok között sokan a veszélyes helyzeteket kihívásnak tekintik, ami nem mindig jól sül el. A gyermekkori balesetek jelentős részében feltételezhető gondatlanság, elhanyagolás, szegénység. Ezen a területen is különösen fontos a megelőzés, a felvilágosítás.

  • 2011. július. 05.

    Balesetmegelőzés

    Ismeretes, hogy a fejlett társadalmakban a gyermekek leggyakrabban külső okok, balesetek következtében halnak meg.
    European Child Safety Alliance több mint 30 ország részvételével alakult szervezet, melynek célja, hogy a gyermekek biztonságát növelő programokat indítson el az Európai Bizottság támogatásával.

OGYEI © 2011