Intézetünk felkérést kapott a MÜPA „Cifra Palota” rendezvény keretében megszervezett gyermekbiztonság/balesetmegelőzési versenyre.

márc.30

Intézetünk felkérést kapott a MÜPA „Cifra Palota” rendezvény keretében megszervezett gyermekbiztonság/balesetmegelőzési versenyre. Számos új játékot készítettünk nemcsak gyerekeknek, hanem szülőknek felnőtteknek is. Az első napon standunkon rengetegen voltak. Óriási siker volt a gyerekek körében a „varázsdoboz”, melyben biztonsági eszközök voltak. Mindenki válogathatott belőle, fel és kipróbálhatta őket. A felnőttek megküzdöttek a mérgező növények képtotóval, de hasznosságáról nagyon pozitív visszajelzéseket kaptunk. Május végéig még négy alkalommal leszünk kint. Várunk kicsiket és nagyokat akik játékosan többet szeretnének tudni a balesetmegelőzésről.

IMG_2824

IMG_2825

IMG_2826

IMG_2827

IMG_2833

IMG_2837

IMG_2841

IMG_2845

IMG_2846

IMG_2851

IMG_2854

IMG_2857  • A legtöbb európai országhoz hasonlóan egyéves életkor fölött Magyarországon is a külső halálokok következtében veszítjük el a legtöbb gyermek és fiatal életet.  A modern, motorizált társadalom nagyon sok veszélyt hordoz. A kamaszok között sokan a veszélyes helyzeteket kihívásnak tekintik, ami nem mindig jól sül el. A gyermekkori balesetek jelentős részében feltételezhető gondatlanság, elhanyagolás, szegénység. Ezen a területen is különösen fontos a megelőzés, a felvilágosítás.

  • 2011. július. 05.

    Balesetmegelőzés

    Ismeretes, hogy a fejlett társadalmakban a gyermekek leggyakrabban külső okok, balesetek következtében halnak meg.
    European Child Safety Alliance több mint 30 ország részvételével alakult szervezet, melynek célja, hogy a gyermekek biztonságát növelő programokat indítson el az Európai Bizottság támogatásával.

OGYEI © 2011