VoltEgySzer applikáció

okt.03

A VoltEgySzer applikáció 6 modul segítségével nyújt segítséget abban, hogy a felhasználó hiteles forrásból és minél többet megtudhasson az egyes szerekről, azok kedvelt és nem kívánt hatásairól, veszélyeiről, valamint a megelőzés és a gyógyulás lehetőségeiről. Mobilizált drogprevenció.

Kvíz
Játszhattok kvízzel, ahol 100%-os teljesítmény esetén a maximális elért pontszámotokat bemutatva számos konditeremben ingyen edzhettek az ország több városában is.

Képregények
Interaktív animációkkal kísért képregényeken keresztül ismerhetitek meg két szerhasználó fiú és lány történetét és azokat a védő-és kockázati tényezőket, amik segíthetik vagy hátráltathatják a szerhasználatról való leszokást.

Szer – tár
Megtudhatjátok, hogy az egyes szereket mióta használja az emberiség, valamint, hogy használatuk milyen kockázatokat rejthet. Fontos információkat kaphattok mind a klasszikus szerekről, mind az új szintetikus drogokról (pl. designer drogok).

Elváltozás-sokk
Egy sziluetten megjelenő pontokra bökve megismerhetitek az egyes szerek férfi és női testre és viselkedésre gyakorolt azonnali, rövidtávú és hosszútávú hatásait.

Ha ö tenné…
Választható mondatok segítségével beszélgethettek egy virtuális szerhasználóval. A feladatotok, hogy jó irányba tereljétek Őt. Mivel számos ellenállás van benne, nem lesz egyszerű dolgotok!

Kit keressek?
Végül hozzáférhettek a Magyarországon elérhető, megyénként kiemelt ellátóhelyek listájához (Kit keressek?). A teljes listát a honlapon belül a szintén Kit keressek? névre keresztelt menüpontban találod meg.

Az applikáció számos modulja többször is használható, újabb és újabb rejtett tartalmakra bukkanhatsz így. Reméljük, hogy az alkalmazást Te is hasznosnak és érdekesnek találod majd!

Az applikációt az alábbi helyekről tudod ingyenesen letölteni:

GooglePlay

AppStore

  • A serdülőkor kritikus életszakasz: új identitás formálása kezdődik, kialakul a felnőttkorra jellemző szexuális magatartás, újraértelmeződnek a családi- és kortárskapcsolatok, előtérbe kerülnek a pályaválasztással kapcsolatos kérdések. Felbomlik a gyermekkor egyensúlya, és hosszú évek alatt alakul az új, a felnőtt életet jellemző egyensúly. Ez az átmeneti időszak egyrészt szélsőségeket hordoz magában, másrészt lehetőségeket is kínál fontos kérdések megválaszolására: „ki vagyok én?” , „merre tartok?” stb.

  • 2011. június. 26.

    A zaklatás, a szexuális erőszak (ide tartozik minden olyan szexuális tevékenység, amihez nem adtad a teljes beleegyezésed) és bármilyen tettlegesség törvénybe ütközik, akkor is ha az elkövető a jelenlegi vagy volt partnered. Ha bűncselekményt követtek el ellened, érdemes a rendőrséghez, ha megsérültél orvoshoz is fordulnod.
    Heart beat egy európai project, amelynek célja, hogy megelőzze az erőszakot a fiatalok párkapcsolataiban. A projektet az Eu Bizottság Daphne III programja támogatja.

OGYEI © 2011