Wild Web Woods

júl.06

Ez egy on-line játék az Európa Tanács „Építsük együtt Európát a gyermekekért a gyermekekkel” programja keretében készült. A játék célja erősíteni a gyermekek jogait és megvédeni őket az erőszak minden formájától. A gyerekek jogait a gyerekek jogairól szóló az Egyesült Nemzetek által elfogadott Egyezmény tartalmazza.


                                                                              JÁTÉK:

                                                Wild Web Woods


Sajtóközlemény

Tanuljunk játszva az Internet biztonságos használatáról – az Európa Tanács online játéka gyermekek számára magyar nyelven 2008.02.12. Mától hozzáférhető magyar nyelven is az a számítógépes játék, amelyet az Európa Tanács dolgozott ki gyermekek számára azzal a céllal, hogy az Internet biztonságos használatára tanítsa őket.

A „Wild Web Woods” elnevezésű játékot azért fejlesztették ki, hogy játékos formában segítsen a gyermekeknek megtanulni a biztonságos Internethasználat szabályait. Ismert mesék felhasználásával vezeti át a játék a gyermekeket a web veszélyes labirintusán, hogy végül biztonságosan eljussanak a csodás E-városba.

A játék elsősorban a 7-10 éves korosztály számára készült, és először angol nyelven tavaly év végén volt hozzáférhető az Európa Tanács honlapján. Azóta elkészült francia, spanyol, német, olasz, lengyel, finn, orosz, portugál, görög, román, török, holland, és magyar nyelven is.

Az Európa Tanács gyermekekkel és felnőttekkel egyaránt együttműködik annak érdekében, hogy minden korosztály számára biztonságossá váljék az Internet használata. A 47 tagországot számláló nemzetközi szervezet az Internet-bűnözés elleni küzdelem élharcosa.

Az online játék az „Építsük Európát a gyermekekért a gyermekekkel” elnevezésű program szellemében készült. Célja erősíteni a gyermekek jogait és megvédeni őket az erőszak minden formájától, beleértve az Internet veszélyeit is. A játék fontos lépés az Európa Tanács számára abban az elkötelezett munkában, amellyel komoly erőfeszítéseket tesz a gyermekeket érintő online-bűnözéssel szemben. Az ezzel kapcsolatos alapvető elveket a gyermekek védelmében nemrégiben kidolgozott, a gyermekek szexuális kizsákmányolása ellen, a szexuális visszaélések megakadályozásáról szóló egyezményében rögzíti az Európa Tanács.

A játék a www.coe.int webhelyen található.

További információ az „Építsük Európát a gyermekekért a gyermekekkel” programról angol és francia nyelven a www.coe.int/children, magyar nyelven a www.europatanacs.hu honlapon olvasható.

Kontakt személy
Strasbourgban:
Cathie Burton , Campaigns Support
Tel: +33 (0) 3 88 41 28 93, Mobile: +33 (0)685 11 64 93 Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Budapesten:
Pappné Farkas Klára igazgató
Európa Tanács Információs és Dokumentációs Központ
Tel.: +36 1 441 4857, Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

 • Bajban vagy? Úgy érzed, bántanak? Olyan dolgok történnek veled, melyet Te nem akarsz? Nem értenek meg a körülötted lévők? Csupa-csupa kérdőjel és nem tudod hova fordulhatsz segítségért, hol hallgatnak meg. Lehet, hogy a Te életedet is megkeserítik a családodban vagy az iskolában.

 • 2011. június. 28.

  Azon gondolkodsz, hogy elszöksz otthonról? Hívd fel a Kék Vonalat! Lehet, hogy van más megoldás is!

  Ki akar elszökni otthonról?
  Ha már elszöktél otthonról?
  Legfontosabb a biztonságod!?
  Gyakori kérdések

OGYEI © 2011