Elszöktem otthonról

jún.28

Azon gondolkodsz, hogy elszöksz otthonról? Hívd fel a Kék Vonalat! Lehet, hogy van más megoldás is!

Ki akar elszökni otthonról?
Ha már elszöktél otthonról?
Legfontosabb a biztonságod!?
Gyakori kérdések

Ki akar elszökni otthonról?

Egyszer-egyszer szinte mindenki, mert el van keseredve aki kibírhatatlannak tartja, ami történik / nem történik vele otthon akinek fáj, hogy amire vágyik, azt otthon nem engednék meg neki aki kalandra vágyik akit valamilyen módon erre csábítanak mások aki fél, menekülne valami elől.

fiu_eroszelen

Vannak dolgok, amikről úgy érzed, nem lehet megszokni. Van, hogy azt gondolod, legjobb lenne otthagyni mindent. A legfontosabb gondolatod az, hogy el innen, most nem érdekel, hogy hová, hogyan. Azt gondolod, hogy ami veled történik, azt úgysem érti meg senki. Vagy nem akarják érteni. Vagy nem is érdekli őket. Úgy érzed, kisgyereknek tartanak, miközben a barátaidnak már megengedik, amit neked nem. Akkor is korlátoznak, amikor te úgy érzed, hogy már tudnál helyesen dönteni. Úgy érzed, unalmas otthon. Mindenkivel történik valami izgalmas, csak veled nem. Történt valami, vagy csináltál valamit, amiről tudod, hogy a szüleid, nevelőid nagyon fognak haragudni érte. Nem akarod, hogy haragudjanak rád, vagy megbüntessenek.

Nem tudod ezeket senkivel megbeszélni, vagy akinek elmondtad, az nem tud segíteni. Mondd el nekünk! Együtt találunk megoldást!

fiu_fut

Sok mindent lehet tenni annak érdekében, hogy megváltozzon a helyzeted, jobban érezd magad. Beszélgessünk erről, segítünk neked abban, hogy át tud gondolni, milyen lehetőségeid vannak a kiút megtalálására.

Ha már elszöktél otthonról, telefonálj a Kék Vonalhoz, segítünk!

Ha már eljöttél otthonról, és most segítséget szeretnél abban, hogy hogyan tovább, telefonálj. Aki 18 év alatti és nincs hová mennie, sokféle veszélynek teszi ki magát. A legfontosabb az, hogy biztonságban légy. Hogyan segítünk neked ebben? Akár a családodtól jöttél el, akár egy otthonból, segítünk megoldani azt a gondot, ami miatt úgy érezted, el kell szöknöd. Ha attól félsz, a szökés miatt megbüntetnek, segítünk abban, hogy a szüleid, nevelőid megértsék a helyzetedet. Ha semmiképpen nem akarsz visszamenni oda, ahonnan eljöttél, együtt átgondoljuk, hogy milyen más lehetőségeid vannak. Ha most csak annyit szeretnél, hogy átadjunk egy üzenetet azoknak, akiktől eljöttél, megtesszük.
Vissza a felsoroláshoz

Legfontosabb a biztonságod!

Tudnod kell: 18 éves kor alatt a szüleid vagy a gyámod felelős érted. Akkor is be kell őket vonni a megoldás keresésébe, ha a megoldás nem az, hogy hozzájuk mész vissza. Hívd fel a Kék Vonalat, beszéljük meg, hogyan lehetsz biztonságban, mi a legjobb megoldás neked.

lany_taskaval

Gyakori kérdések

Ha telefonálok nektek, akkor ti jelentitek a rendőrségen?
Nem tudjuk, ki vagy, és honnan telefonálsz. Csak akkor fogjuk tudni, ha te meg akarod mondani nekünk.

Abban úgysem tudtok segíteni, hogy az apám ne igyon, és ne verekedjen örökké!
Abban tudunk segíteni, hogy te védelmet kapj. Senkinek nincs joga megütni téged. Az, hogy valaki részeg, nem mentesíti a felelősség alól.

Megmondták, hogy ha még egyszer gond van velem, nagyon megbánom. Én soha többet nem megyek vissza.
Jogod van ahhoz, hogy otthonod legyen és ne fenyegessenek. Segítünk abban, hogy ez így legyen.

Ti szállást is tudtok ajánlani? Nem kell majd fizetnem?
Segítünk abban, hogy biztonságos helyen lehess. Ez neked nem kerül pénzbe.

Akikkel elmentem, azt mondták, hogy ha beköpöm őket, megölnek.
Senki nem fenyegethet téged. Jogod van ahhoz, hogy hazamenj és ahhoz is, hogy védelmet kapj.

Úgysem hiszik el, amit mondok. Mindig csak én lehetek a hibás.
Segítünk neked abban, hogy higgyenek neked. Vannak dolgok, amikért te felelsz, de kiskorúként a szüleid vagy a gyámod felelnek azért, hogy biztonságban légy.

Nem fognak visszafogadni. ők mondták, hogy tűnjek el az életükből!
A szülő vagy gyám nem választhatja azt, hogy kidobja a gyereket, ha elege van belőle. ők felelnek a biztonságodért. Jogod van ahhoz, hogy otthonod legyen.

Ha már eljöttél otthonról, telefonálj a Kék Vonalnak! Beszéljük meg, hogyan lehetsz biztonságban akár visszamész, akár nem.

116 000

(előtag és körzetszám nélkül hívható bárhonnan Magyarország területén)


Amikor nem mész haza...

Volt már, hogy valamiért annyira el voltál keseredve, vagy valamitől, annyira féltél, hogy el akartál tűnni otthonról?

Csábítottak már mások arra, hogy ne menj többé haza?

Szinte minden tizenéves került már olyan helyzetbe, hogy eszébe jutott, legjobb lenne elmenni otthonról, és sokan meg is teszik. Ha ilyesmit tervezel, vagy már eltűntél, és most nem tudod hogyan tovább, hívd fel a Kék Vonalat!

Várjuk hívásodat 24 órán keresztül, de írhatsz nekünk e-mailt is, vagy chatelhetsz velünk hétfőn és pénteken 13-17 óráig és szerdán, csütörtökön 17-21 óráig innen.

116 000

Ha azon gondolkodsz, hogy legjobb lenne elszökni onnan, ahol vagy, hívd fel a Kék Vonalat, vagy írj e-mailt.

Lehet, hogy együtt találunk olyan megoldást, amellyel nem veszíted el az otthonod, de enyhülnek a gondjaid.

A Kék Vonal telefonszolgálata két módon is segíthet Neked, ha eltűntél otthonról:

 • Nem mersz, vagy nem akarsz hazamenni? Eltűntél otthonról, és nem tudod, most hogyan tovább?
Meghallgatunk és segítünk megoldást találni helyzetedre.
Nem ítéljük meg, amit tettél, vagy amit tervezel, de segítünk végiggondolni a helyzetedet! Nem kell bemutatkoznod, és hívásodat bizalmasan kezeljük. Ha semmiképpen nem akarsz visszamenni oda, ahonnan eljöttél, együtt átgondoljuk, hogy milyen más lehetőségeid vannak. Segítünk biztonságos szállást találni. Ha bántottak ott, ahonnan elmenekültél, tudunk segíteni, hogy védelmet kapj!

 • Jó lenne hazaszólni, hogy minden rendben, vagy éppen mert bajba kerültél, de ezt nem akarod személyesen megtenni?
Üzenj haza! Az ÜZENJ HAZA szolgáltatás segít, ha újra kapcsolatba szeretnél kerülni családoddal, gondviselőiddel.
Ha régóta nem voltál otthon, bizonyára aggódnak érted, és talán te is szeretnéd tudni, mi van a családoddal, társaiddal. Talán azon gondolkozol, hazamész, de nem tudod, hogyan fogadnának. Mi segíthetünk újra felvenni a kapcsolatot! Hívj fel minket, és mi segítünk elérni azt, akivel személyesen nem tudsz, nem akarsz beszélni!

Várjuk hívásodat 24 órán keresztül, de írhatsz nekünk e-mailt is!

116 000

A Kék Vonal az év minden napján, az ország egész területéről, minden telefonhálózatból ingyen hívható. Nem kell megmondanod a neved, hívásodat komolyan vesszük, bizalmasan kezeljük, és soha nem ítélkezünk.

- Ha azt fontolgatod, ma nem mész haza...
- Ha elmenekültél otthonról, és nem is akarsz többé visszamenni...
- Ha már eltűntél, és most nem tudod, hogy térj vissza...
- Ha szeretnél üzenni valakinek...

HÍVD A KÉK VONALAT!
Együtt könnyebben megtaláljuk a legjobb megoldást!

kk_vonal_plakatkk_vonal_szveg
 • Bajban vagy? Úgy érzed, bántanak? Olyan dolgok történnek veled, melyet Te nem akarsz? Nem értenek meg a körülötted lévők? Csupa-csupa kérdőjel és nem tudod hova fordulhatsz segítségért, hol hallgatnak meg. Lehet, hogy a Te életedet is megkeserítik a családodban vagy az iskolában.

 • 2011. június. 28.

  Azon gondolkodsz, hogy elszöksz otthonról? Hívd fel a Kék Vonalat! Lehet, hogy van más megoldás is!

  Ki akar elszökni otthonról?
  Ha már elszöktél otthonról?
  Legfontosabb a biztonságod!?
  Gyakori kérdések

OGYEI © 2011